Nemrég új, hasznos kellékekkel bővült fitness eszköztárunk, így mostantól már többek között gumiszalaggal is végezhet gyakorlatokat. Ha még nem ismerné ezt az eszközt, Lovasi Tibor és Makay Zoltán edzőink segítenek elsajátítani a használatát pár egyszerű gyakorlattal. Tartson velünk!

 

Far és hátizom edzése

Négykézláb helyzetből indulva, kezek a vállal egy vonalban gumiszalagra tenyerelve.

Gumiszalagot lábbal hátra tolva megfeszítjük a farizomzatot, majd lassan visszaengedjük a kiinduló helyzetbe. A gyakorlat erőssége szabályozható a gumiszalag színének megválasztásával, valamint a szalag hosszúságát állítva. Kitolásnál a levegőt kifújjuk, visszaengedés közben beszívjuk.

 

Váll edzése 1.

Álló helyzetben, pici terpeszben, gumiszalagra rálépve a szalagot combtól két kézzel mellmagasságig emeljük, majd visszaengedjük a kiinduló helyzetbe. A kar emelkedésével együtt levegőt kifújjuk, visszaengedéskor levegőt beszívjuk.

 

Váll edzése 2.

Álló helyzetben, pici terpeszben, gumiszalagra rálépve a szalagot zárt lapockával, karokat oldalsó tartásban tartjuk. Innen fej fölé toljuk, közben a levegőt kifújjuk, visszaengedéskor mellkas nyit, könyököt vállmagasságig engedjük és a levegőt beszívjuk.

 

Bicepsz edzése

Álló helyzetben, pici terpeszben, a gumiszalagra rálépve, a kar a csípő mellett leengedve, könyököt nem mozgatva a szalagot megemeljük addig, hogy a kar 90 fokos szöget zárjon be. Emelés közben a levegőt kifújjuk, visszaengedés közben a levegőt beszívjuk.

 

Tricepsz edzése

Harántállásban állva a gumiszalagot valamibe (pl bordásfalba) beakasztjuk, egyik karral betámasztunk, másik kart a gumiszalagot fogva a csípő mellett erősen rögzítve hátra feszítjük. A gyakorlatot koncentráltan hajtjuk végre. A levegőt hátra feszítésnél kifújjuk, visszaengedésnél pedig beszívjuk. A feladatot mindkét karral elvégezzük.

 

Hátizom edzése

Haránt terpeszben állva a szalagot valamibe vállmagasságban beakasztva, enyhén előre dőlve, a szalag végét 2 kézben megfogva könyökkel oldalra húzzuk, lapockát zárjuk.  A gyakorlatot evezéshez hasonlóan végezzük el, húzás közben a levegőt kifújjuk, visszaengedésnél a levegőt beszívjuk.

 

Minden gyakorlatot az egyéni edzettségi szinttől függően 12-15 ismétlésszámmal, 2-3 körben végezzük el.

Próbálja ki szolgáltatásainkat kedvezményes áron!