Csoportos órák

Többféle csoportos fitness óránk közül mindenki megtalálhatja a személyiségéhez illőt.

Az alábbi órákon való részvételt a jegy és bérletáraink tartalmazzák. Az órákra előzetes bejelentkezés szükséges!

Tekintse meg órarendünket >>

Tagsági lehetőségeink >>

Astanga jóga (60’): Az astanga jóga a hatha jóga egyik összetett, dinamikus formája, amely kötött gyakorlatsorokból, összesen hat sorozatból áll.  A sorozatok nem csak az ászanákat állítják sorrendbe, hanem összekötik őket a mozgással (vinyasa), a légzéssel (udzsájí pránájama), a bandhákkal (energetikai zárak) és a dristikkel (tekintet egy adott pontra szegezése). Így a gyakorlás folyamatosan, megállás nélkül zajlik, és ritmusát az udzsájí légzés adja. A légzés tudatosan összhangban van a mozgással. Ez a légzéstechnika segíti az elme lecsendesítését, csakúgy, mint a tekintet vezetése (dristi). Mindezek beindítják a prána áramlását a testben. A mozgás és a légzés összhangja és az energetikai zárak ( bandák) tudatosítása során a gyakorlás alatt intenzív belső hő keletkezik, és ha az elemek összeolvadnak, a gyakorlat mozgó meditációvá válik. Ez a belső gyógyító tűz megtisztítja a fizikai testet a méreganyagoktól, stabilizálja, egészségben tartja a hormonháztartást, a váz-és izomrendszert, az egyensúlyérzéket, javítja a belső szervek működését,  így az eredmény egy fénylő, egészséges, erős test lesz. A rendszeres fegyelmezett gyakorlás kiegyensúlyozottá, összeszedetté és higgadtá teszi az elmét. A jóga erőteljes stresszoldó hatásán kívül pozitívan hat az érzelmi életre, a pszichére, az egészségre.

Kortól függetlenűl, fizikai állapotra való tekintet nélkül, bárki bármikor elkezdheti a jóga gyakorlását és bekapcsolódhat a foglalkozásokba. Kezdő szinttől eljuthat magas fokozatig, ha kitartóan gyakorol.

Gerinc tréning (60’): A gerinctréning egy 60 perces foglalkozás, amely kötelezően különböző – a gerinc egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen –  blokkokból áll, melynek során alaposan átmozgatjuk a gerinc ízületeit, valamint erősítjük és nyújtjuk a gerinc mozgatásában résztvevő izmokat. Az edzés alapvetően egészséges embereknek összeállított, preventív jellegű tréning, azoknak ajánlott akik komolyan veszik testük egészségét is, az esztétikai és egyéb edzéscélok elérésével szemben, illetve mellett.

Alakformáló óra (60’): Ezt az óratípus mindenkinek ajánljunk, legyen edzett vagy kevésbé edzett, esetleg teljesen kezdő! Egyszerű, jól követhető óra ahol a fő izomcsoportok erősítésén, tónusfokozásán van a hangsúly. Állóképességi, zsírégető edzés, miközben formáljuk a váll-, mell- és hátizmokat, és az alakformáló edzésből nem maradhat ki a has-, comb- és farizmok edzése sem! Azok számára ajánlott, akik nem tudják követni a bonyolult koreográfiát, illetve nem bírják a kemény állóképességi munkát, de szeretnének formálódni, illetve megszabadulni az esetleges súlyfeleslegtől.

Kondi mix (60’): Ezt az órát kezdőknek és idősebbeknek is ajánljuk, azoknak, akik szeretnek jó zenére mozogni, nem félnek a folyamatos terheléstől. Az  edzés egy teljes testet megmozgató, elsősorban a kritikus részeket (has-comb-popsi) formáló, erősítő torna. Minden fontos izomcsoportot megdolgoztatunk, formálunk, és természetesen nyújtunk is.

A nyári órarendben ez az óratípus nem szerepel. 

Aqua Training(60’):  A vízi tornagyakorlatok kitűnő hatással vannak a gerinc-és az izületi problémákra, keringést javító hatása mellett a vízben végzett gyakorlatok révén kiváló tartásjavító torna is egyben. Minden korosztály számára remek erőnlétet biztosít. A vízi torna kíméli az ízületeket, mert csökkenti az ízületekre ható terhelést, valamint a víz ellenállása lassítja a mozdulatokat, ezáltal minimalizálja a sérülések, húzódások, ficamok kialakulását.

Extra csoportos torna órák 

Az alábbi órák extra csoportos torna időkorlátos jegy/bérlettel látogathatók.

Aqua Power (60’):  Az órák 4 részre vannak osztva: bemelegítés, teljes testet átmozagtó gyakorlatsorok, levezetés és nyújtás. Mindezt pörgős zene kíséretében végezzük. Izomcsoportonként haladunk a nyújtó-erősítő gyakorlatokkal lentről felfelé vagy éppen fordítva. Időnként fűszerezzük pici dinamikával is az órát, ütés-és rugás kombinációkkal kűzdősport alapgyakorlatokból, mindezt úgy, hogy közben fenntartjuk az egyensúlyt és véltozatosságot.  Az aqua power óra garantáltan feltölt Téged energiával.

Core system training (60’):  A core training egy olyan edzéstípus, amely a törzs mélyizmaira koncentrál. Célba veszi az összes olyan izomcsoportot, amely a gerincet és a medencét stabilizálja. Az óra sokkal több, mint egy szokásos gerinctorna, mivel nemcsak a hátizmok erősítésére irányul, hanem a has-, a váll-, a medence-, és a csípőizmokat is edzi. A csípőtől egészen a vállakig megdolgoztatja a tartóizmokat. Növeli a hajlékonyságot, nyújtja a rövidülésre hajlamos izmokat. Ráadásul a gyakorlatok nagy része instabil, így az egyensúlyt is fejleszti, szemben a gerinctornával.

TRX (60’)A TRX edzés során egy felfüggesztett hevederrendszer igénybevételével, a saját testsúlyunkat használva fejleszthetjük az erőt, állóképességet és a koordinációt.  A  hevederbe a lábainkat vagy karjainkat beakasztva végezzük el a gyakorlatokat, melyeknek a nehézségi fokozatát a talajjal bezárt szög adja meg. A módszer bármilyen edzettségi szint mellett alkalmazható, sérülés utáni rehabilitáció esetén is idális mozgásforma, amely minden izomcsoportot megdolgoztat.