Sóbarlang

Egyetlen kúra a sóbarlangban annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton!

A Holt-tengeri só és kősó felhasználásával épült sóbarlang egy izgalmas és természetes gyógymódot kínál egészségünk védelmére, betegségek megelőzésére, rehabilitációjára és az immunrendszer erősítésére.

Sóbarlangunkban relaxációs zene, és fényterápia is biztosítja a kellemes időtöltést. De ha ez nem lenne elég, a sócseppkővel borított mennyezetnek köszönhetően nálunk tényleg egy barlangba csöppen.

A sóbarlang kialakításakor odafigyeltünk arra, hogy gyerekek és felnőttek is jól érezzék magukat. Kis vendégeinket a só homokozóban különböző játékokkal, mesekönyvvel, színezőkkel várjuk.

Gyerekeknek fél éves kortól ajánlott. Orvosilag bizonyított, hogy a rendszeresen sóbarlangba járó gyerekek ritkábban betegszenek meg, és hamarabb gyógyulnak.

 

 

A sóbarlang kúra alkalmazható megelőzés céljából, heti 1-1 alkalommal, legalább 5-6 héten keresztül, gyógyításra a panaszok jellegétől függően kúra-szerűen minimum 10-15 alkalommal.

A só baktériumölő hatásának köszönhetően sikerrel gyógyítható vele többek között a különféle légúti és megfázásos megbetegedésekre (nátha, arc-, és orrüreggyulladás, köhögés, torokgyulladás, hörghurut, szénanátha és asztma),

de hatékonyan alkalmazható bőrproblémákra, anyagcsere zavarok esetén illetve ízületi problémáknál és alvás-zavarnál is.

 

A hőmérséklet átlagosan 18-19°C. A sóterápia 45 perc, mindig egész órakor kezdődik. A két turnus közötti időben történik a helyiségek kiszellőztetése, légtisztítása.

 

A sóbarlangot vendégeink utcai ruhában, vagy köntösben vehetik igénybe. (Köntöst csak szállóvendégeinknek és day spa vendégeinknek biztosítunk.)Fázós vendégeinknek pokróc áll rendelkezésre.

Utcai cipőre lábzsákot biztosítunk. Gyerekek a sóhomokozóba cipő nélkül mehetnek be, javasoljuk, hogy dupla zoknit adjanak rájuk.

 

Tekintse meg árainkat >>