Eszter egy gerincműtét utáni nehézkes felépülés ideje alatt döntött úgy, hogy rehabilitációját és a sportos életmód újbóli bevezetését a Helia Spa & Fitness Centerben folytatja, Makay Zoltán, fitness és személyi edzőnk szárnyai alatt. Azóta aqua power óráinknak és egyéb edzéstípusainknak köszönhetően újra aktívan él, sikersztoriját pedig el is mesélte nekünk:

  • Mi motivált, mikor eldöntötted, hogy a rendszeres mozgást választod?

Gerincsérvvel műtöttek 2021-ben, azonban a műtét után is folyamatosan fájdalmaim voltak, a járásom bizonytalan volt és sok esetben segítségre szorultam a napi feladatok elvégzése során. A rehabilitációm során minden kezelést és gyógytornát végig csináltam. Majd egy MRI vizsgálat megállapította, hogy a törzsizomzatom rendkívül gyenge. Ez nagyon meglepett, mert fiatalon igazolt versenyző voltam és a mozgás mindig az életem része maradt. Orvosi javaslatra kezdtem el aqua fitnessre járni.

  • Hogy találtál rá a Helia Spa & Fitness Centerre?

Egy éve jártam már aqua fitnessre egy másik uszodába, ahol egy alkalommal megjelent Zoli helyettesítő edzőként és olyan órát tartott, amiből tudtam, hogy ez kell a további fejlődésemhez. Az ő tanácsára jöttem át a Heliába, ami életem legjobb döntésének bizonyult.

  • Milyen változásokat tapasztalsz magadon amióta újra rendszeresen mozogsz?

Egy nyár alatt, heti három alkalommal hatalmas változásokat tapasztaltam. Elkezdtem erősödni és egyre önállóbbá váltam, nem mellesleg formásodtam is. Tavaly ősszel szintén Zoli tanácsára elkezdtem beiktatni az Aqua mellé TRX edzéseket is, amit annyira megszerettem, hogy már otthon is használom.

Zoli tanított meg arra, hogy újra bízzak magamban. Rendkívül türelmes volt velem, ezerszer elismételve a feladatokat, apránként haladva az egyre nehezedő feladatok felé és folyamatosan figyelt helyettem is arra, hogy ésszel végezzem a gyakorlatokat, vigyázzak a háti szakaszra. Mottója: ˝egy feladat sem ér annyit, hogy veszélybe sodorjam az eddig elért eredményt˝.

  • Mit köszönhetsz ezeknek az óratípusoknak?

Ma már teljesen önálló vagyok, biztonságosan el tudom végezni a napi teendőimet és a közérzetem is sokat javult.

  • Milyen rendszerességgel és milyen szolgáltatásunkat veszed igénybe?

Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy teljes életet élhessek nem ragadhatok le egy mozgásformánál. Jelenleg részt veszek heti egy-két TRX órán, az Aqua Power órákon heti háromszor, Core system erősítő órákon heti háromszor és személyi edzéseken heti kétszer.

  • Mi a fontosabb számodra? Az edző személye, szakmaisága, vagy az óratípusok sokszínűsége?

Véleményem szerint az edző személye nagyon fontos. Nem tartanék ma itt, ha Zoli a szakmai tudásával nem hajtott volna előre és nem figyelt volna oda arra, hogy csak biztonságos feladatokat hajtsak végre. Folyamatosan figyel, javít, elmondja, hogy mire figyeljek a feladatok helyes végrehajtása érdekében és nem hagyja, hogy egy-egy rosszabb napomon feladjam.

  • Kiknek ajánlanád a szolgáltatásainkat?

Mivel Zolinak nem csak a munkája, de a hivatása és az élete is a testmozgás, így én kortól függetlenül mindenkinek csak javasolni tudom, hogy megtapasztalja, hogy milyen vele dolgozni, legyen cél a fogyás, mozgásszervi problémákkal küzdők fejlesztése, vagy erősítés. Az aquafitnesst pedig azért emelném ki, mert akik szeretnének egy igazán jó hangulatú csapatban együtt, zenére egy órán át dinamikusan mozogni, azoknak itt a helyük.

Kedves Vendégeink!

2024. február 25-26-án, vasárnap és hétfőn féléves medence nagytakarítás és karbantartás miatt a Spa&Fitness Center zárva tart.

Február 27-én kedden a megszokott nyitva tartással várjuk újra vendégeinket.

Köszönjük a megértésüket!