Babaúszás

babaúszás egy olyan komplex baba-mama vagy baba-papa program, ami egyesíti más programok és tevékenységek (pl. a babamasszázs, a ritmika és az éneklés) előnyét. A babaúszás segítségével úgy cseperedik a gyermekünk csecsemőből kisgyermekké, hogy életének része a rendszeres mozgás, ráadásul mindeközben olyan vízszeretetre és vízbiztonságra tehet szert, amely akár meg is mentheti az életét.

Az éneklés, a reflexes mozgások, a ritmikus feladatok, a folyamatos egyensúlyozás egy erős és stabil izomzattal segítik ezt a gyors mozgásfejlődést a kicsiknél. A babaúszás hatására ezeknél a babáknál a szárazföldön történő mozgás, gyakorlás eredményesebb lesz.

Ez a korszak az első szociális kapcsolatok kialakításának időszaka is, amikor a babák elkezdik észlelni társaikat, figyelik egymást és megérintik a mellettük lévőt. Ez a fajta tapasztalás lehetővé fogja tenni, hogy a későbbiekben bármilyen közösségben biztonságosan érezhesse magát a gyermek.

A rendszeres babaúszás a gyermeket gyakran juttatja előnyhöz a testi és szellemi fejlődés terén kortársaival szemben.
Pozitív hatások megmutatkoznak a keringésben, a tüdő teljesítményének növekedésében, fokozza az izmok erejét.
A vízben való mozgás egy korai koordinációs és ügyességi kihívás. Mivel a baba fejlődésének e szakaszában, még nem képes a gravitáció ellenében ilyen jól mozogni, ezért a víz egy ideális közeg számára.

Foglalkozás menete: Az órát mindig egy mondókás, éneklős bemelegítéssel és átmozgatással kezdjük, mely ráhangolja a babát a feladatokra. A foglalkozáson eszközöket is használunk, hogy nagyon stabil vízbiztonságot tudjunk kialakítani. Változatos feladatokat hajtunk végre, melyet a baba korának és tudásának megfelelően állítunk össze. A 45 perces vezetett foglalkozást egy 15 perces közös játék zárja. Különös figyelmet fordítunk a vízben történő játékos fejlesztő feladatoknak és a stabil vízbiztonság kialakításának. Szívesen látjuk csoportjainkba az apukákat is, hogy elmélyíthessék kapcsolatukat babájukkal. Csoportjaink vegyes korosztályúak, az oktató mindig az adott csoporton belül differenciál így nem kell a baba napi ritmusát megváltoztatni a babaúszás miatt.

 
Időpont foglalás és általános információ:
recepció: 06 1 889 58 20
helia.spa@danubiushotels.com
 

Tekintse meg órarendünket >>

Árlista >>

Kedves Vendégeink!

2024. február 25-26-án, vasárnap és hétfőn féléves medence nagytakarítás és karbantartás miatt a Spa&Fitness Center zárva tart.

Február 27-én kedden a megszokott nyitva tartással várjuk újra vendégeinket.

Köszönjük a megértésüket!